maanantai 31. tammikuuta 2011

Messuvaihto - trade show exchangeOtin osaa Kirsin järjestämään messuvaihtoon, jonka ideana oli tehdä jotain pisteltyä vaihtoparille ja työssä piti käyttää jotain messuilta ostettua sekä kirjoittaa perinteinen kirje parilleen kertoillen messutunnelmista yms. Torstaina sitten kilahti luukusta kirje, että tervemenoa postille noutamaan pakettia. (Oikeastaan tuli parikin pakettia samaan aikaan, ihanaa!) ja minä sitten kiltisti pääsin perjantaina hakumatkalle.

Kuva on kyllä suorassa, mutta bloggeri tahtoo kääntää, pahoittelut.

Minä sain vaihtoni Maijalta, rouva Lumivalkolta ja hän oli tehnyt aivan ihanan neulatyynyn minulle. Pistely on Jardin Priveen "Fleurs de juin" ja se on pistelty ihanalla pellavanauhalle ja taustakangas on kauniin ruusuinen. Sama ruusuteema jatkui myös kirjepaperissa!

Paketti oli teipattu aivan liian hyvin malttamattomalle ja paketin sisältä löytyi vielä ihana pinkki rasia varustettuna kahden pikku ballerinan kuvilla, ihan kuin omat höpönassukkani! Kiitos Maija kauniista neulatyynystä ja Kirsi ihanasta vaihdosta!

I took part to Finnish Trade show exchange, you needed to stitch something to your partner and use something bought from trade show to it. I got this lovely needle cushion from Maija and I love it. Chart is Jardin Prive's Fleurs de juin. Thank you Maija for pillow and Kirsi for organazing this exchange!

Sorry for the picture, it is "right" way but blogger wants tho show it like this!

Minibiscornu

Forgot to post this before. I needed to borrow sewing machine and my friend Jaana was kind and let me borrow hers. I made this minibiscornu as thank you girt to her. It is stitched 1 over 1 to floba, one of my favourite fabrics, bought from Violarium.

Piti jo aiemmin postata, että kun tarvitsin ompelukonetta lainaksi, niin Jaana oli ystävällinen ja antoi minun tulla leikkimään rakkineellaan, kuluttamaan penkkiä ja lipittämään teetä luoksena. Kiitoksesni pistelin hänelle pikkaraisen biscornun, koko ehkä peukalonpääni luokkaa. Ompelukoneen lisäksi Jaana lainasi ystävällisesti myös kuviaan :) Kuinkas muutenkaan!

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

2011 #3rd finish - vuoden kolmas valmistunut


I did this LK freebie Friendship grows to linen on DMC colours. Let's see what it want to be when it grows up, lol!

Tekaisin tämän LK:n ilmaismallin Friendship grows pellavalle DMC:n lankoilla. Katsotaan miksi tämä haluaa tulla isona...

tiistai 25. tammikuuta 2011

Wondering - Voi sun elämän päättämättömyys

First of all, thank you for compliments to previous post. Heart was freebie from Gazette94, and floss was DMC's variegated 121.

Kiitoksia sydämen saaneista kehuista, sitä oli kyllä ilo pistellä. Malli on ilmaismalli Gazett94:sen sivuilta ja lanka on ihan perusvalmistajan, eli DMC:n pätkärääkättyä sinistä, sävy 121. Tämä Lumiruusullekin tiedoksi, sillä en saanut jätettyä hänen blogiinsa ollenkaan kommenttia :) Haluaisin sanoa, että blackwork tekniikka on ihan helppoa, teen sitä yleensä perinteisen karjalaisen etupistokirjonnan tekniikalla, eli mennään linja yhteen suuntaan ja sitten takaisin, näin molemmat puolet ovat saman näköisiä. Tällä piti tosin mennä kiemura kerrallaan, sillä olisi muuten näyttänyt hassulta vaihteleva värisellä langalla.
picture from CCN's yahoo group

And now that wondering part. I have bought two first parts to glorious cakes from CCN, but can't decide how I am doing them. First I though that I stitch them all in one piece, then I thought that I do 6 singles and now I am thinking about 2 pieces with 3 cakes each. It seems that I can't ever start because I can't decide. HELP, comments and advices are very welcome!

Mutta siihen ongelmaan, tilasin itselleni CCN:nän ihanan Strawberry shortcaken ja nyt myös Blueberryn, mutta minuun on iskenyt akuutti jahkaus. Meinasin ekana pistellä kaikki samalla, sitten kaikki erikseen ja nyt taas kaksi kolmen sarjaa. Tämä ei nyt vain etene ajatusta pidemmälle. Apua ja mielipiteitä, ehkä jopa perusteluja kaivataan :)

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Piken lohtupeitto - Comfort quilt to PikeKuulimme vähän aikaa sitten pistelevää ystäväämme kohdanneesta menetyksestä. Keskustelimme Minnan kanssa tarpeestamme ja halustamme tehdä Pikelle jotain, millä osoittaa osanottomme ja myötätuntomme. Meitä, ketkä halusivat osoittaa osanottomme hänellä olisi takuulla useita! Minna sitten ehdotti, että jos tehtäisiin lohtupeitto ja soitti Kirsille ideasta. Kirsi oli heti mukana ja tarjoutui kasaamaan peiton valmiiksi, siitä iso kiitos hänelle! Lähdimme jo samana iltana soittamaan pisteleviä ystäviämme kasaan ja meitä olikin sitten 17 naista, jotka pistelivät jokainen sydäntilkun Piken peittoon. Ihanaa, että näin moni meistä pystyi ja halusi osallistua!One of my stitching friends is having a sad period of her life and we wanted to stitch her a comfort blanket. There were 17 ladies taking part, I made this little heart and then there is blanket ready to go it's owner. Warm thanks to all, expecially to Kirsi who sow this together!

maanantai 17. tammikuuta 2011

Some pictures from old blog

I wanted to show to my new readers some of my previous works. Warning, lots of poor photos! There is more, but hey, I do want you come back!

Tässäpä olisi muistin virkistykseksi joitain kuvia vanhasta blogistani. Niin se vain on, että aikaa kultaa muistot, mutta ei todellakaan paranna kuvieni laatua. Eli tällä kertaa määrä korvaa laadun :) Mutta tulkaa silti toistekin!lauantai 15. tammikuuta 2011

Crazy January 14/15I'm little bit behind but here I come...I really wanted to start LHN's Chocolate Box, but I had some problems with chosing fabric. Eventually I picked Cashel Linen Vintage Antique Dune, it seems to be fine...

Olen vähän jäljessä päivityksissäni, en osannut oikein päättää kangasta LHN:nnän Chocolate Boxiin, minusta ehdotettu kangas näytti liian tummalta. Niinpä valitsin pitkällisten pähkäilyjen seurauksena Cashel Linen kankaan värinä Vintage Antique Dune

torstai 13. tammikuuta 2011

Crazy January 11-13/15

I have stitched every day, but I managed to buy wrong size batteries to my camera, so no photos for several days... But here is proof I have done something...

#11 Gingham Heart from Cross Stitcher


#12 Rose Boquet, Savoir-Faire Vailly from Violarium. This is stitched 1 over 1 to 28 fabric...I so miss Floba!


#13 is Holiday Holly Biscornu from Sweetheart Tree, this I started because of Minna, our lady behind CJC...


Joka päivä olen pistellyt, mutta kun tämä tonttu onnistui ostamaan väärän kokoiset patterit, niin päivitystä parin päivän viiveellä... Kolmen päivän teema on tuskaa, piinaa ja vähän kivaakin. #11 pistellään lörpälle gingham tms. kankaalle ja se on tuskaa. #12 taasen pistellään yhden yli 28 count kankaalle ja piston meinaa upota kudokseen, jos ei ole oikein tarkkana. Ei sitä pitkää viitsi kerralla pistellä...
Mutta sitten armas numero 13...mä en meinannut ottaa tätä Hassutukseen mukaan, mutta armas idean äiti Minna sai minut houkuteltua tähän ja on ollut ihana pistellä. Rakastan tuota kimallekangasta ja kaikkea!

tiistai 11. tammikuuta 2011

Crazy January 10/15I bought this kit about year ago from Ebay and must be spring in the air, I just wanted to star this! It is Lizzie Kate's Every Bunny Do The Hop. Did I say I love it?

Kymmenes työni on Ebaystä ostettu Lizzie Katen Every Bunny Do The Hop pakkaus. Oli jotenkin vesisateen ja loskan keskellä niin keväinen olo, etten vain voinut vastustaa. Tää on ihana, vaikka itse sanonkin!

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Crazy January 8+9/15


Hi!
For my 8th and 9th CJC I'm doing Tigger X2 fron Cross Stitcher magazine. I'm doing them colour by colour and you can see little nouses right now :)

Teen kahdeksantena ja yhdeksäntenä työnäni saman työn kahteen kertaan, hutaisen ne yhtä aikaisesti väri kerrallaan metodilla. Turnauskestävyys alkaa olemaan jo koetuksella, sitä haluaisi jo päästä tekemään jotain valmiiksikin :)

lauantai 8. tammikuuta 2011

Crazy January 7/15As my 7th CJC piece I voted Pine Mountain designs pillow Land that I love, not sure if I'm going to change US flag to Finland's or organize a giveaway later to my US readers and womans in Yahoo's groups...let see...opinions welcome ;)

Seitsemäs Hassutustyöni on Pine Mountain Designsin Land that I love, en ole vielä päättänyt muutanko jenkkilipun suomenlipuksi vai järjestänkö myöhemmin jonkin sortin lahjoitushässäkän Yahoo ryhmäläisille naisille...mielipiteitä otetaan vastaan ;)

torstai 6. tammikuuta 2011

Crazy January 6/15Today I also starte one freebie from cross stitch mag, Licklest Teddy or something. Too dark to separate flosses so didn't doo much.

Aloitin tänään tekemään Liclest Teddy tai sinne päin ilmaismallia lehdestä. Ei siitä tullut paljoa hullua hurskaammaksi, oli niin pimeää etten nähnyt eroa valkoisen ja kermanvalkoisen välillä :)

Crazy January 5/15


I have to do some smalls too or these WIP's take over all free space :)
So today I started 102 Dalmatian's chart. Didn't have much time, maybe later!

Tänään aloitin yhden ilmaispakkauksen ristipistolehdestä, kuuluu teemaan 102 dalmatialaista. Pistelty todella vähän, mutta kyllä se siitä.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Birthdayswap - SynttärivaihtoI made this Rose Sampler pillow from LHN to Mari as years first birthdayswap. Among the pillow I sent LHN's Thread Gatherer Special edition chart/floss pack, scissors and little crocheted piece...Nyt se on sitten synttärivaihto startattu. Ompelin Marille tyynyn LHN:nän Rose Samplerista. Täytyy kyllä sanoa, että tuli hyvännäköinen! Tämä oli ensimmäinen kerta vuosiin kun koneella ompelin, eikä traumoja syntynyt...Erityisesti tykkään tuosta nauhasta, se on jotenkin mukavan rouhea!

tiistai 4. tammikuuta 2011

Crazy January 4/15

My poor little girl wake up last night and her nose was bleeding blood. Well, it isn't so unusual, that happens time to time. When bleeding stopped, she went back to sleep, but I didn't. It was about 5 AM and I decided to stay awake.
And what can you at "night"? When everybody is sleeping and you have to be quiet? Well, you can always watch TV and Stitch... My poor thing got her small Tinkerbell. And it is allready finished!


Tinkerbell/Helinä-keiju

Meidän pieni reppana heräsi yöllä nenäverenvuotoon. Ei se nyt niin tavatonta ole, että saatiin mussukan nenä aisoihin nopsaan ja neiti nukahti sitten nopeasti. Minä en. Kello oli vajaa viisi ja päätin jäädä hereille. Mitä sitä oikein voi "yöllä" tehdä etteivät muut heräisi. Ei ainakaan imuroida ;) Hyvä vaihtoehto on katsoa nauhalta Hercule Poirotin Idän pikajunan arvoitus ja pistellä Hassutusta. Pikku reppanaiseni sai sitten itselleen Helinä keijun. Se on jopa viimeistelty. JEE!

maanantai 3. tammikuuta 2011

Crazy January 3/15
My 3rd start is SAL from Seba Designs, I started doing borders and will continue with back stitches, this will look SUPER when ready!
If you want to join this SAL go to http://www.sebadesigns.com
And you can find lots of really good looking charts there...

Crazy January 2/15

I started this floral piece as my second CJC. I'm going to give this to mum for Christmas. Yes, Christmas is really close ;) and she like red flowers!Aloitin tämän työn toisena Hassutustyönäni, pistelen tämän äidilleni jouluksi, sillä hän pitää punaisista kukkasista. Jos ette ole huomanneet, niin jouluhan on aivan ovella jo ;)

lauantai 1. tammikuuta 2011

Crazy January 1/15

I started my first Crazy January piece. It is Lorri Birmingham's Stitcher's Needle Roll. I'm very excited about this challenge allthought my To Do list is still changing ;) But I have time to figure out what to do now and what leave later...Nyt on tämä päivä pistelty ekaa hassutusta, Lorri Birminghamin Stitcher's Needle Rollia. Tätä on ollut kiva pistellä ja pitäisi olla suht nopea tehdä loppuun astikin. Toisaalta parinkymmenen minuutin päästä korkataan jo toinen hassutus työ ;) Olin meinannut tehdä kaikki pistelyni lehtien ilmaismalleista, mutta koska onnistuin löytämään vain kourallisen kylkiäispakkauksia ja toisaalta minulla on kapiokirstullinen valmiita pakkauksia, niin muutin vähän suunnitelmia...

Talvivaihto

Vaikka ystäväni vielä erikseen minua muistutti, onnistuin unohtamaan Lennun talvivaihdon. Ja kun Anni tiedusteli, löytyisikö hänelle vaihtokaveria, niin yhtälö oli selkeä! Anni pisteli minulle aivan älyttömän hienon tyynyn, mitä olen hiplaillut ahkerasti! Ja tämä oli siis hänen ensimmäinen vaihtonsa! Olen aivan mykistynyt siitä, että sain tällaisen kaunokaisen itselleni. Laitoin sen kunniapaikalle käsityölipastoni päälle etteivät pienet tassut pääse liian lähelle tutustumaan :) Lisäksi sain ihania huopalumihiutaleita, joille jo kuumeisesti mietin jatkosijoituspaikkaa...

I had lovely winter swap with Anni who stitched this fabulous pillow. I just love it! And can you imagine, this was her first swap??? I put it on top of my stash drawer that little fingers don't find it.Minä taasen pistelin Annille tämän biscornun, sillä hän oli laittanut yhdeksi suosikeistaan lumihiutaleet. Minulla oli aika hauskaa huomata, että olimme molemmat valinneet lumihiutaleet teemaksi :) Lisäksi laitoin kauniin brodeeratun rasian, jonka sisällä biscornu oli lumihiutale ja jouluaiheisia nauhoja sekä Passione Ricamon ohje. Kuvan lainasin luvan kanssa Annilta, tapani mukaan unohdin ottaa kuvan :)

And I stitched a biscornu to Anni, forgot to take a photo, but she was kind enought to borrow one of her pics...And I also gave her snowflake theme box, ribbons and Passione Ricamos chart.